Dirigida por Antoni Verdaguer.
Película en catalán + Audio en español + Subtítulos en inglés.

Capturas



Código: Seleccionar todo
Director: Antoni Verdaguer (110 minuts, colour).
Actores: Fernando Guillén, Amparo Soler Leal, Sergi Mateu, Ramon Madaula.
Guión: Jaume Cabré, Vicenç Villatoro, Jaume Fuster y A. Verdaguer, a partir de la novela del mismo título de J. Cabré.
Diferentes miembros de una familia de la burguesía catalana intenten controlar una fábrica textil en una ciudad industrial cerca de Barcelona (la ciudad se supone que es Terrassa, aunque con un nombre distinto) a principios del siglo XX. La guerra colonial en Marruecos crea conflictos sociales y el proletariado anarquista se enfrenta a la burguesía catalana y al ejército español. Mientras tanto la burguesía catalana se ve obligada a escoger entre el movimiento nacionalista político que han estado defendiendo y sus intereses económicos que les impulsa a apoyar la acción del gobierno español que decide utilizar el ejército para acabar con las revueltas civiles
Different members of a family of the Catalan burgeoisie try to control a textile factory in an industrial town near Barcelona at the beginning of the XXth century. A colonial war in Morocco creates social disturbances, as the anarchist proletariat opposes both Catalan bourgeoisie and Spanish army. Meanwhile, the Catalan bourgeoisie is forced to choose between the nationalistic political movement they're succesfully creating or their financial interests which urge them to support the action of the Spanish government who decide to use the army to crush the civil riots.
En todo caso, como no he encontrado información sobre esta peli en otro idioma a parte del catalán, de momento tendréis que conformaros con eso.

O bien con esto otro (extraido del comentario del diario Avui):
EDICIÓN: Traducción al español 2 posts más abajo.Avui escribió:La realització de La ciutat cremada en plena transició a la democràcia va delimitar una de les tendències possibles que la cinematografia catalana hauria pogut seguir si hagués disposat d'una infraestructura industrial mínimament sòlida. La història del país, sotmesa a canvis polítics radicals, a la confrontació entre una burgesia industrial i una immigració procedent de zones agràries o a les contradiccions de l'articulació de Catalunya amb la resta d'Espanya és un terreny abonat per a un cinema èpic que podia respondre a les mateixes característiques de nombroses produccions britàniques, franceses o italianes.
La teranyina s'apunta obertament a aquesta tendència des d'un context imaginari fàcilment reconeixible -la ciutat de Freixes no és altra que Terrassa-, un precedent literari -la novel·la homònima de Jaume Cabré, coguionista del film juntament amb d'altres escriptors notables- i la voluntat d'un cineasta -Antoni Verdaguer- que mai no ha ocultat que aspira a fer un cinema de gènere al servei del gran públic. La història de la lluita pel poder que emprenen els diversos integrants d'una família burgesa en el context de 1909, per arribar a controlar una fàbrica tèxtil que proveeix d'uniformes l'exèrcit espanyol per combatre a la guerra del Rif, és l'equivalent local d'allò que Luchino Visconti va fer amb La caída de los dioses o Anrzej Wajda amb La tierra de la gran promesa.
La teranyina fa miracles amb el seu pressupost i recorre a la imaginació per solucionar les escenes d'exteriors o de masses. I s'apropa tant com pot a l'intimisme per explotar els millors elements dels quals disposa. Fernando Guillén, Amparo Soler Leal, Sergi Mateu, Ramon Madaula, Jordi Dauder, Alfred Luchetti, Ovidi Montllor, Anna Lizaran, Montse Guallar, Joan Borràs o Josep Minguell demostren, a bastament, que la seva experiència teatral pot ser extrapolable a la gran pantalla. Nascut amb una voluntat inconfusiblement cinematogràfica, La teranyina s'allunya però, de forma irreversible, dels seus il·lustres models cinematogràfics per anticipar l'única dimensió possible que, ara per ara, sembla poder oferir un imaginari català que s'ha vist obligat a substituir el concepte cinema pel més inespecífic d'audiovisual. Tot reflectint una nissaga de poder, el film d'Antoni Verdaguer està més a prop dels serials televisius que del melodrama històric en pantalla gran que hauria pogut ser amb una indústria normalitzada al darrere.

Detalles técnicos
Código: Seleccionar todo
File Details
=======================================================
Name.........: La teranyina (1990) català (dvdrip-xvid1.1-corbi).avi
Size.........: 744 MB (or 762,660 KB or 780,963,840 bytes)
Runtime......: 02:02:25 (183,625 frames)
--------------------- Container ---------------------
Base Type....: AVI(.AVI)
Subtype......: OpenDML (AVI v2.0),
Interleave...: 504 / 40
Audio align..: Aligned
Audio Streams: 1
--------------------- Video ---------------------
Video Codec..: XviD 1.1
Video Bitrate: 735
Frame Quality: 0.206
Aspect Ratio.: 576 x 248 (2.323)
FPS..........: 25.000
B-VOP........: B-VOP
QPel.........:
GMC..........:
--------------------- Audio ---------------------
Audio Codec..: 0x0055(MP3, ISO) MPEG-1 Layer 3
Audio Bitrate: 107 VBR 2 channel(s)
Sample Rate..: 48000
Audio español
Subtitles in English
Tutorial
Unir/borrar audio a un avi + cortar un avi
El tamaño del rip es 1/6 dvd. Espero que os guste.

EDICIÓN: Añadido el audio español.
